Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár

Blog

Kenyérsütés otthon - Receptek kenyérsütő géphez

Kenyérsütő receptek

Pár nagyon egyszerű lépés és igazán ízletes, friss kenyeret, vagy kalácsot készíthetsz el pofon egyszerűen otthonodban. Nincs sorban állás, nincs kétség mi került a kenyérbe. Nem kell hozzá szakértelem, még is imádni fogod te is, és a családod is. Régen a dédszüleink korában a búbos kemencében sült a ropogós cipó, mamár azonban kevés búbos kemence van az otthonokban, azonban még sem kell lemondani az otthoni kenyérsütésről.  Ma ezt már úgy tehetjük meg, hogy nem kell  bajlódnunk a fárasztó dagasztással sem, mert ezt a művelet már a kenyérsütőgép elvégzi helyettünk. Mindösszesen csak annyi a dolgunk, hogy a receptek alapján belehelyezzük az összetevőket, és pár óra elteltével a friss gőzölgő kenyér illatát élvezhetjük. Élvezd te is az otthoni kenyérsütés minden előnyét, ehhez kínálunk pár egyszerű de nagyszerű kenyérsütő receptet.

 

Fehér kenyér
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
3,5 dl langyos víz
1,5 teáskanál porélesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
A vizet öntsd a gép táljába. A liszteket keverd össze, és szórd rá a vízre. Külön lyukakba töltsd bele a cukrot, az olajat és az élesztőt, de vigyázz, hogy egyiket se érje víz. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.

Barna kenyér
Hozzávalók:
20 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg Graham-liszt
10 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál porélesztő
1 kockacukor
1 evőkanál ecet
1 evőkanál só
A vizet öntsd a kenyérsütő táljába. Szórd rá az összekevert lisztegyveleget, majd fúrj lyukakat, és tedd bele az élesztőt, a cukrot, az olajat, az ecetet és végül a sót. Normál programon, sötét színre állítva süsd meg.

Hagymás kenyér
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
4 dkg vaj
2,5 dl víz
3 g porélesztő
1 kiskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 nagy fej vöröshagyma
1 mokkáskanál curry
Az élesztőt szórd a dagasztóedénybe. A hagymát aprózd fel, és keverd a liszthez. Ezután tedd hozzá a sót, a cukrot, a curryt, a vajat és végül a vizet. Francia kenyér programra állítsd a gépet, és közepes színűre süsd meg.

Zabpelyhes kenyér
Hozzávalók:
25 dkg durumliszt
15 dkg zabpehely
2,5 dl író
2 teáskanál só
1 tasak élesztő
1 teáskanál cukor
fél dl víz
A vizet öntsd a dagasztótál aljába. Az írós zabpelyhet keverd a liszthez, majd szórd a vízre. Fúrj lyukakat a lisztbe, és helyezd el bennük a sót, az élesztőt és a cukrot. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.